Avokádový olej

rostlina: persea americká (plody = avokádo)
výskyt: USA, Afrika, Izrael, Indie Oceánie

složení:
• glyceridy kyseliny olejové, linolové a linolenové
• vysoký obsah vitamínů A,B,D,E
• fytosteriny
• nezmýdelnitelné složky (až 8%), které mají schopnost regenerovat a změkčovat tkáň
• minerály K,Mg,P,S
vlastnosti:
• téměř bez pachu
• čirý až nažloutlý
• velmi dobrá vstřebatelnost
• při dobrém skladování uchovává dlouhou dobu svou kvalitu

užití:
• ochrana před mrazem nebo horkem - brání před vysušením a zhrubnutím
• přirozený UV faktor
• vysoký obsah vitamínu E působí jako přirozený stabilizátor éterických olejů
• často využíván místo oleje z pšeničných klíčků, na který mohou reagovat alergici
• vhodný pro ošetřování citlivé, suché a zhrublé pokožky
• vhodný při povrchových poraněních pokožky, urychluje hojení
• vhodný pro pleťové masky

zdroj: Aromaterapie, časopis pro zdraví


Top Články




30.04.2010 | Autor: J.S.



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se