Pikantní masová směs s jáhlami


700 g telecích plátků (nebo vepřové karé) nakrájených na kostky, 550 ml hovězího vývaru, 11/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky soli, mletý pepř, 200 g jáhel, 220 g cibule šalotky, 340 g malé mladé tykve bez jader nakrájené na kostičky, 3 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíce medu, 220 g vypeckovaných a rozpůlených sušených švestek, 200 g vařené a okapané cizrny ( příp. hrachu kapucín )

Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a kostky masa v něm 5-8 minut opékáme do zlatova. Přilijeme vývar, okořeníme skořicí, solí a trochou pepře. Uvedeme do varu, pak snížíme teplotu a na mírném ohni hodinu vaříme pod pokličkou. Mezitím si uvaříme jáhly. Nejdříve je dobře umyjeme, spaříme ( 2-3 x ) vodou a necháme okapat. Pak přidáme 1,5-2 násobný objem vody, trochu osolíme a pomalu vaříme cca 15 minut. Přidáme lžíci oleje a přikryté poklicí necháme 10 minut stát. K masu přidáme cibuli nebo šalotku, tykev ( cuketu nebo lilek ) vinný ocet a med. Opět přivedeme k varu, zmírníme plamen a necháme vařit do změknutí zeleniny i masa. Do směsi zamícháme švestky a cizrnu, zakryjeme a ještě chvíli povaříme.

15.03.2008 | Autor: z mého receptáře



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se