Kuřecí kari bulgur


30 g másla, 500 g kuřecích prsíček nakrájených na nudličky, sůl, mletý pepř, 1 velká nakrájená cibule, 2 stroužky česneku, kari koření (šafrán), 150 g špaldového bulguru, 400 ml vody (bujónu), 400 g čerstvých oloupaných (nebo konzervovaných) nakrájených rajčat, 300 g růžiček květáku, 60 g rozinek, 100 g mraženého hrášku, 150 g bílého jogurtu

Kuřecí maso opékáme na másle cca 5 minut na slabém ohni až do mírného zhnědnutí. Vybereme ho na talíř, ochutíme solí a trochou pepře. Na másle zbylém na pánvi osmahneme cibuli a česnek, přidáme kari ( i šafrán ), bulgur, vývar, rajčata, květák, rozinky a pomalu přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 15 minut, občas zamícháme. Přidáme kuřecí maso, hrášek a opět přivedeme k varu. Pod pokličkou pak dusíme všechno ještě cca 10 minut. Podáváme s čerstvým jablkovým kompotem (3 středně velká jablka oloupeme, pokrájíme na měsíčky, dáme do menšího hrnce, přidáme 1 lžíci cukru a podlijeme 150 ml vody. Dusíme do měkka, ochutíme citrónovou šťávou, skořicí a případně osladíme). Stejným způsobem můžeme připravit i jiné ovoce vhodné jako součást přílohy.

15.03.2008 | Autor: z mého receptáře



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se