Jemné bulgurové knedlíčky


150 g bulguru, 50 g sušené bramborové kaše ( 3 vařené brambory ), 400 ml mléka, 1 lžíce másla, sůl, 2 lžíce pšeničné mouky, 2 vejce, 1 svazek bazalky

Bulgur dáme na širokou pánev, zalijeme osoleným mlékem, na mírném ohni vaříme 10 minut. Po odstavení z ohně necháme ještě pod poklicí stát cca 5-10 minut. Pak přidáme máslo a necháme odkryté vychladnout. Do vychladnutého přidáme žloutky, bramborovou kaši, usekanou bazalku nebo petrželku ( nepoužíváme ji pokud chceme připravit knedlíčky na sladko ), pšeničnou mouku a dobře promícháme. Z bílku ušleháme sníh a pomalu ho zapracujeme do těsta. Rukama namočenýma do studené vody vytvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě. Pokud se knedlíčky rozvařují, těsto zahustíme moukou. Když knedlíčky vyplavou na povrch, ještě je chvíli povaříme, opatrně vybereme na mísu, přidáme kousek másla ( nebo zakapeme olejem ) a promícháme. Knedlíčky můžeme podávat s masem, zeleninou, omáčkami, zdobíme bazalkou. Rovněž je možné připravit knedlíčky na sladko s ořechy, mákem, tvarohem a pod. ( uvařené a omaštěné knedlíčky zasypeme cukrem, přidáme ořechy, nebo jiné z uvedených surovin a podáváme; možné je i plnění ovocem ).

15.03.2008 | Autor: z mého receptáře



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se